Yeni Shad Adventure Çantalarım

Created with Sketch.

Yeni Shad Adventure Çantalarım

Tracer 700 Adventure Pack

Tracer 700’ümün yeni “sert” çantaları. :) En son Rusya yolculuğumda CBF1000 ile sert çanta kullanmıştım. O günlerden bu yana neredeyse hiç kullanmadım (Yamaha’nın sert çantalarını saymıyorum, aşşırı işlevsizlermiş) hep yumuşak ve hafif çantaları tercih ettim. Hâlâ aklım öyle hafif çantalarda ama başıma hırsızlık belası gelmeden çanta güvenliğini arttırmayı seçtim. Haliyle ağırlıklar artmış oldu, ama olsun.

Sadece güvenlik de değil, biraz da oblomovluktan istedim. Özellikle Couchsurfing konaklamalarında, motosikletimden uzaklaşacağım zamanlar, üzerinde ne varsa kalacağım eve taşırdım. Eh taşıdığım şeyler neredeyse bir hatchback bagajını dolduracak kadar fazla olunca da bu iş kolay olmazdı. Bir de yüksek katlara çıkmam gerekiyorsa zahmet seviyesi her basamakta artıyordu. İşte bu zulmü biraz olsun hafifletmek için, en azından kıymetli ekipmanlar dışında ne varsa, motosiklette bırakabilmek için yeniden sert çanta kullanmaya karar verdim. İçlerinden de en hafif ve en güçlü olan Shad Adventure çantaları seçtim.

Aslında hırsıza böyle çantalar da dayanmaz ama en azından vaktini alır ya da daha güzeli vazgeçirir. Daha önceki yumuşak çantamı -sanıyorum bir bıçak ile- kesip açmışlardı. En azından bu çantalar o kadar kolay açılamaz. Tabii anahtarları üzerinde unutma huyumdan vazgeçmeliyim. :)
Belki bir de ilave güvenlik önlemi olarak -hiç sevmesem de- alarm takabilirim.

SH59X

SH59X’in hacmi körük sistemine benzeyen yapısıyla, kolayca ayarlanıp 46 L ile 58L arasında farklı ölçülere getirilebiliyor. Çantanın içinin pek dolu olmadığı zamanlarda L, daha fazla eşya taşıdığınızda XL, daha daha fazla eşya taşıdığınızda ise XXL olarak kullanılabilir. Bence gülümseten bir detay. Alüminyum kapaklar Adventure serisini klasik plastik çantalardan çook daha öteye taşımış. Alüminyum çantalardan daha hafif olması, hem bağlantı demirlerinin sağlığı hem de sürüş konforunuz için oldukça önemli bence.

Körüklü Sistemiyle Kolayca Ayarlanabilen SH59X’in Küçülmüş ve Büyümüş Hali

Arka çantada genellikle sık kullandığım eşyaları ve elektroniklerin bazılarını taşıyacağım. Yani ortalama 7-9 kg kadar yük taşımış olacağım.

Sırt Dayama Minderleri ile SH59X
İç Çanta

Aşağıdaki videodan SH59X modelinin montajını, detaylarını ve aksesuarlarını inceleyebilirsiniz.

SH35

Yan çantalar çok geniş değil, ama yine de alıştığım genişliğin biraz üzerinde. O yüzden alışma süreci sonrası trafikte biraz daha rahat edeceğim. Çantanın iç hacmi 35 litre. Kapak açıldığında içindekiler dökülmesin diye güzel bir sistem yapmışlar. Çantanın iç tabanı, dış kapağa kadar uzatılmış, böylece kapak açıldığında yükler etkilenmeden sabit durabiliyor.

SH35 için İç Çanta

Yanlarda genellikle yiyecekler, kıyafetler, tamir çantası, kullanmadığım yazlık ya da kışlık ekipmanlar olacak.

E-16P

Olmazsa olmaz depo üstü çanta. :) Fotoğraf makinesini ve hızlıca ulaşabileceğin ufak eşyaları taşımak için şahane çanta. Daha önceden kullandığım çantalar mıknatıslıydı ve depoyu çizmişlerdi. Bu çantada PIN dedikeleri sistem ile, çantanın depo yüzeyi ile teması kesilmiş. Böylece motosiklet çizilmiyor. Çanta iki farklı hacimde kullanılabiliyor. Görselde gördüğünüz şekilde 11L. Fermuarlarını açarsanız da 15L oluyor. Yalnız 15L olduğunda sanki hırsızlara kolay yem olabilir gibi. Çünkü ara katman, kesilebilir bir kumaş gibi duruyor. Bu nedenle genellikle 11L kullanmaya çalışacağım. Çantanın üzerinde telefonunuzu koyabilmeniz için güzel ve sıkı bir bölme yapılmış. Dokunmatik paneli rahatlıkla yönetebiliyorsunuz. Sanırım en fazla 5,5″ ekranlı telefon sığabilir. Aşağıdaki videoda çantanın detaylarını ve montaj şeklini daha rahat görebilirsiniz.

SW45

Shad’ın geçtiğimiz ay raflara koyduğu yeni çanta serisi SW, yumuşak çanta severlere şahane bir alternatif oldu. Motosikletinizi geride bırakmanız gerekirse çantayı sırtınızda da rahatlıkla taşıyabilirsiniz, bu süper olmuş. Bazen motosikleti geride bırakıp kamp için yürümek gerekebiliyor. Koca koca çantaları elinizde ya da basit bir boyun askısıyla taşımak gerçekten güç oluyordu. SW45 ile tüm kamp ekipmanlarımı sırtlayıp taşıyabileceğim. Bir de bu tarz çantalarda içerisinde ne taşıyorsanız anca onun ağırlığını hissedersiniz. Bu süper bir şey! Motosiklete de gereksiz yük eziyeti yapmamış olursunuz. Alışkın olduğumuz sosis çantalar giderek gelişiyor ve ergonomik tasarımlara kavuşuyor, bir de güvenlik işi çözülürse dünyanın en mantıklı çantası olabilirler. :) Mesela PVC kaplama arasında, bıçak ya da delici cisimlere karşı mukavemet oluşturması için metal bir tel örgü konulabilir.

Bu çantada sadece kamp ekipmanlarımı taşıyacağım. Çadırım, kışlık ve yazlık uyku tulumum ve matım rahatlıkla sığabiliyor.

3P SYSTEM

Çanta ağırlıklarını düşünürken hesaba bağlantı kitlerini de katmak gerekir. Esnemeyen, demir yığını bağlantı aksamları, hem motosiklete gereksiz ağırlık yapar hem de esnemediği için kırılmaya daha fazla meyilli olurlar. 3P System ile Shad, hem ağırlıktan tasarruf hem de mukavemette seviye atlatma işlerine girişmiş. Çantalar, bozuk bir yerden geçildiğinde sabit kalmak yerine bağlantı kısımlarından esneme yapıyor. Böylece darbenin şiddeti de çantaların salınımıyla birlikte doğal olarak emilmiş oluyor.

L şeklindeki bağlantı demiri, klasik dikdörtgen demirlere göre çantanın demire daha iyi entegre olmasını sağlıyormuş.

Çantalı sürüşlerde daha fazla güvenlik ve denge sağlamak amacıyla, taşıma demirinin açısı motosiklet ağırlık merkezini bozmayacak şekilde tasarlanmış. Yani çantalar motosiklete, ağırlık dağılımını minimum seviyede bozacak şekilde tutunmuş oluyor.

Zorlu yolculuklar sonrası bu yazıyı tekrar güncelleyeceğim, çantaları ağır şartlar bekliyor. :)

Kendi motosikletiniz için Shad çanta seti bakmak isterseniz burada bolca seçenek var: http://www.shad.es/es/shad-world/full-equip/

 

Bir cevap

  1. İlhami Koç dedi ki:

    Shad yan çanta Demir’i var mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir