Anlas Winter Grip 2 İnceleme

Created with Sketch.

Anlas Winter Grip 2 İnceleme

Winter Grip 2

Kış lastiği denilince karlı kışlı bir fotoğraf bekliyor insan, ama ben henüz öyle bir havada tam olarak deneyemedim. Silikalı sırt karışımı sayesinde Winter Grip’ler aslında dört mevsim kullanılabiliyor. Ömrü belki Capra RD kadar uzun olmayabilir yazın kullanıldığında ama tutuş kabiliyetini sevdim, gayet güzel tutunuyor.

Gürültü

Ufaktan bi sesi duyuluyor rüzgar gürültüsü olmadığında. Aslında bu ses benim hoşuma gidiyor. CRF 250’min dişli lastiklerinin sesini de severdim. Eğer ses takıntınız varsa, rüzgar problemini çözmüşseniz, bir miktar lastik uğultusu duyabilirsiniz, ama rahatsız edici olduğunu düşünmüyorum.

Off-Road

Çamurda tutunma yeteneğini kesinlikle sevdim. Capra RD’nin iri kanallı lastikleri, sınıfındaki lastiklere göre offroad tutunma gücünü öne çıkarıyordu. Bu lastik de aynı şekilde öne çıkmayı başarıyor. Hatta vakum kanalları çamurlu zeminde tutunmayı mümkün kılıyor. Tabii ki bir dişi offroad lastiği performansı yok, ama yarım saat önce virajdan viraja yatırdığınız motosikletinizi çamurda da ilerletebiliyorsunuz. Bu güzel bi ayrıcaklık bana göre.

Kullanım Ömrü

Sanırım Capra RD’ler gibi 30 binleri görmeyebilir. Şimdilik 5 bin kilometrede ve yıpranma oranı yok denecek kadar az. Böyle giderse lastik ömrü konusunda beni şaşırtabilir. İlerleyen zamanlarda güncellemeleri yine buradan yapacağım. Belirli aralıklarla lastiğin fotoğrafını çeker ve buraya kilometre bilgisi ile eklerim.

Yüksek Hız

Henüz çok yüksek hızları denemedim ama olur da bir sorun yaşarsam, sorunun nereden kaynaklandığını anlayamam. Motorun her yeri yüklü çünkü. :) Eğer çantaları söker ve yüksek hızlarda bir deneme yaparsam, yazıyı güncellerim. Şimdilik 140’tan yukarı çıkmadım, işler yolunda gibi.

Islak Zemin

Bir iki kere yağmurlu havada kullandım. Aslında en büyük yeteneği, ıslak zeminli yollarda olduğu söyleniyor. Karda da gidebilenler var ama bir kar lastiği değil. Benim tecrübe ettiğim ıslak zemin kış sürüşünde, gazı açtığım zaman tutuşun kayboması biraz ürkütücüydü. Lastik rodajı mı tamamlanmadı ya da benim lastiğimde bir sorun mu var bilemedim. 5 bin km kullanım sonrasında yağışlı bir hava olursa bu belirsizliği netleştirebilirim. Çünkü ömrünü tamamlamak üzere olan Capra RD’ler bile sanki daha iyi tutunuyordu. Yine de tekrar test edip yorumlarımı yazana kadar ıslak zemin tutuşu konusunda olumsuz bir değerlendirme yaptığımı düşünmeyin.

Frenleme

Frenleme şahane! Ani frenlerde bile kayma eğilimi göstermediği için ABS eskisi kadar devreye girmiyor. Galiba işin sırrı, lastik sırtındaki desenler ve vakum kanalları.

 

4 cevap

  1. Wosjos dedi ki:

    Lastikle ilgili son gözlemleriniz nasıl

  2. emre dedi ki:

    bence insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. kışlık lastik kışın, yazlık lastik yazın kullanılır. 4 mevsim lastik kavramı tamamen pazarlama amaçlı kullanılan bir kavram. Kışlık lastiği yazın kullanıp haşat etmeye gerek yok. Hani bir fıkra var ya, Bektaşi’ye sormuşlar abdestsiz namaz kılınır mı diye. Bektaşi yapıştırmış cevabı: Ben kıldım oldu. Bilmem anlatabildim mi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir