Yolculuklar hakkında sorularınız, merak ettikleriniz?

Created with Sketch.

Yolculuklar hakkında sorularınız, merak ettikleriniz?

Yolculuklar hakkında sorularınız / merak ettikleriniz?

20 cevap

  1. Alican dedi ki:

    Motorumu değiştirmek istiyorum. Şehir içi kullanıyorum ama uzun yolculuklara da çıkmak istiyorum. Uzun derken sizinki kadar değil. Şimdilik belki bir hafta sonu gezisi. Hava soğutmalı alırsam şehir içi sıkıntısı olur mu? Örneğin yamaha xvs 650 dragstar olabilir mi? ya da su soğutmalı mı almalıyım. kawasaki vn 800 vulcan gibi. ayrıca bir kulübe de girmek istiyorum. kulüpler hakkında herkes çok şeyler söylüyor. memnun olmayanlar da var. bir şey daha soracağım. alacağım motora fairing yaptırmak istiyorum. batwing de diyorlarmış. artçı selesinin de goldwing tarzı olmasını istiyorum. bunları nerede yaptırabilirim fiyatı ne olur görüş ve önerilerinizi bekliyorum. teşekkürler.

    • Alp dedi ki:

      Selam,
      Ben bu soruyu yanıtladım diye hatırlıyorum.
      Hava soğutmalı ile hiç sorun yaşamazsın. Dragstar gayet güzel bir motor.
      Kişiselleştirme hakkında malesef bildiğim bir yer yok.

  2. SASOY dedi ki:

    Merhaba ,
    Sizin yazılarınızı severek okuyorum ve sizi tebrik ediyorum.Eğlenmeyi ve motorla uzun geziler yapmayı seviyorsunuz. Size bi motor için danışmak istedim bajaj pulsar 200 ns almayı düşünüyorum bununla ilgili kalitesi uzun yola gidermi önerirmisiniz yoksa uzun yol için kaliteli bir japon motor mu almak daha iyi tabi japon alırsakta cc ya 125 ybr yada cbf 150 olacak uzun yol için bu üçünden hangisi iyi 10000 km scooter tecrübem var hiç vitesli tecrübem yok sadece uzun yolda 30 km kullanmıştım
    iyi günler . . .

    • Alp dedi ki:

      Merhabalar, teşekkür ederim.

      Pulsar gayet mantıklı alınabilir bence, uzun yola da gider.
      Yakıt anlamında da motor hacminden dolayı uzun yolda daha tasarruflu olur diye düşünüyorum.

  3. Saba Karanfil dedi ki:

    merhabalar hocam kamp kurduğunuz yerlerden bazılarında bekçilerin gelip çadırınızı kaldırmanızı istediğini, yasak bölge olduğunu vs söylemişsiniz, peki özellikle akdeniz ve egede rahatlıkla yaz sezonu çadır kurabileceğimiz, yasak olmayan yerler neresi?

    • Alp dedi ki:

      Selam Saba, kaldırılma olayını Olimpos’ta yaşamıştım. Hemen yan tarafta Çıralıya geçince sorun çözülmüştü. En rahat kampını Çıralı’da yapabilirsin. Kamp kategorisinde nerelerde çadır kurduğumu işaretlemiştim. Onların hepsine gidebilirsin aslında.

  4. Motordelisi53 dedi ki:

    Oncelikle kusruma bakmayim diğer sorulari okumadan bu soruyu sorucam.bende sizin gibi motorcuyum bu yaz marmara ege akdeniz bolgelerimizi gezdim ama konaklamam genelde tanidiklar ve otellerde yada bungalovlarda oldu.simdiyse maliyeti iyi dusunmek icin cadirla gitmeyi dusunuyorum yola ve kafamda avrupanin 6 7 sehri var cadiri nasil yanima skistiricam onu dahil bilmiyorum cunku motorum racing ve 1000lik genelde bizim gibi ss motorcular bu ise kalkismaz ama ben boyumdan buyuk bu ise kalkismak istiyorum benimde tutkum bu.bu konu icin tavsiyelerinizi isterim birde ufak bir soru mesela ben yunanistan bosna sirbistan gezip geri donucem 2ser gun konaklayip (ulkeler degisebilir) ben bu ulkelerin her birine 180tl vizemi oduyucem benzini saymicam cunku benimki enduro gore cok yakar ama mesela bigunde kac para harcıyorsunuz pasposrt vize benzin ucreti haric yeme icme kalmaya.he birde bu yurt disinda motor surmek icin bi belge varmış nedir ve ne ayak bilgi verirmisiniz simdiden tesekkurler tekeriniz duz bassin

    • Alp Mor dedi ki:

      Selamlar,
      -Yeni ehliyetlerin uluslararası geçerliliği var, almadıysan yola çıkmadan önce değiştir mutlaka.
      -Böyle bir güzergah için sadece Yunanistan’dan Schengen vizesi alman yeterli. Yalnız iki girişli olması gerekiyor dönebilmek için.
      -1000 cc’de olsa eğer çok basmıyorsan pek yakmaz. Yakıt fiyatları Yunanistan hariç bizden bir tık aşağıda.
      -SW Motech’in SS’ler için güzel bir çantası var, baya işine yarar. http://www.motoplus.com.tr/urun/9966262090009/SW-SPEEDPACK-BC-HTA-00-301-10000
      -Eğer çadırda kalırım dersen günlük 50-75 TL masrafın olur en fazla.

      • Motordelisi53 dedi ki:

        Cok pahaliymis o canta ben 85lt bitane buldum 150tlye ali ekspreste onu tercih ederim ama cadiri nereye koyucaz hala kafamda o var ve daha omrumde cadir kurmadim.50 75 ucuz bi rakammis ama tek gitmeyi pek gozum yemiyo ozellikle ingilizcem zayif oldugu icin motorum calinsa polise derdimi anlatamicam:) birde bu vizeyi sinir kapisindanmi alicaz yoksa burdaki elciliklerdenmi

        • Alp Mor dedi ki:

          Vize işlerini Türkiye’deyken halletmen gerekli, hatta seyahat tarihinden yaklaşık 15 gün önce işlemlere başlamakta fayda var.

  5. Alper.A dedi ki:

    Merhaba iyi günler. Konuya direkt gireceğim o yüzden kusura bakmayın şimdiden.Eğer müsaitseniz bana rota oluşturabilir misiniz ? Uzun zamandır Karadeniz turu yapmak istiyorum ama yanıma arkadaş bulamadım bende kendim çıkmaya karar verdim 2 hafta gibi bir sürem var Eskişehir den çıkıp Artvin Şavşat’a kadar gitmeyi istiyorum ama daha önce Karadeniz bölgesine hiç gitmedim o yüzden nerede kamp yapılır fikrim yok açıkçası. Bu süre zarfında hep kamp yapmayı düşünüyorum . Gidiş ve dönüş olarak bana güzergah çizerseniz çok sevinirim.Gittiğiniz yada git diyebileceğiniz her yer olur benim için.Şimdiden teşekkürler.

    • Alp Mor dedi ki:

      Merhaba,
      Tek başına daha eğlenceli bile olabilir, iyi olmuş aslında. :) Karadeniz’de neredeyse her yaylada kamp yapabilirsin. Özellikle Doğu Karadeniz yaylaları şu sıralar çok daha eğlencelidir. Eğer hiç bir yer bulamazsanız benim haritadaki kamp noktalarına bakın, çoğu birbirine yakın zaten.
      Aşağıda linkini paylaştığım yolculuğumda İstanbul çıkışlı bir rotam olmuşu. Sana tavsiyem kıyıdan Artvin’e kadar ulaşıp Kaçkar’ların güneyinden geri dönmek. Yol boyu yayla tabelaları var, tabelayı görünce internetten fotoğrafına bakar eğer heyecanlanırsan da girersin iç kısımlara. Sonra ana yola geri dönüp bir sonraki yaylaya devam. Hatta yapabiliyorsan yaylalar arası geçiş yolları var, çok daha eğenceli olur öylesi.

      https://www.motorumla.net/gurcistan-osetya-balkarya-karacay-cerkesya-7000-km/

  6. Alper.A dedi ki:

    Eskişehir üzerinden direkt Samsun ve kıyı şeridi şeklinde mi gitmek daha mantıklı yoksa Eskişehir den Karasu tarafına geçip komple kıyı şeridinden mi gidilse daha iyi olur acaba . Dönüş için ise nasıl bir rota olabilir ?

    • Alp Mor dedi ki:

      Samsun’a kadar kıyılarda görülesi yerler var yine. Özellikle de Sinop.
      Dönüş için de eğer zaman kalırsa Erzurum, Erzincan, Sivas üzeri olabilir ve Kemaliye Taş Yol’dan geçebilirsin.
      Tavsiyem; mevsim ve rakımdan dolayı ağırlığı Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Artvin yaylalarına vermen. Gidiş dönüş çok da heyecanlandırmaz oralar kadar.

    • Alp Mor dedi ki:

      Mudurnu üzerinden Pürenli Yaylası, sonra Bolu Yedigöller ve oradan da Devrek üzeri sahil şeridine çıkmanı tavsiye ederim. Devamıysa Artvine kadar kıyıdan gidersin, yaylalar için içeriye girersin sık sık. Bazen de yayladan yaylaya atlarsın. Trabzon’dan Artvin’e kadar hiç ana yola çıkmadan gitmek mümkün çünkü.
      Konaklama işi kişiden kişiye değişiyor, huzurlu uyuyabileceğin yerleri kestirecek bir gözün varsa dünyanın her yerinde kamp yapabilirsin. Huzursuz, güvensiz hisseden biriysen çadır kuracak yer arar durursun. :)

  7. Alper.A dedi ki:

    Evet sizin dediğiniz gibi Yedigöller üzerinden gitmek daha mantıklı olacak ana yol dışından gitmiş olacağım görmediğim yollar. Yedigöller de kamp yapıp sizin dediğiniz gibi Devrek üzerinden sizin kamp yerlerinize göre bir rota oluşturacağım. Bu mevsimde hava o taraflarda da sıcaktır diye tahmin ediyorum.Peki yayla yolları ve karadeniz yolları nasıl acaba asfalt mı stabilize çok mu ? Mt 07 de asfalt lastiği olduğu için sıkıntı çekermiyim acaba ?

    • Alp Mor dedi ki:

      Geceleri yüksekler soğuk olabilir biraz onun dışında aşağıdaki havaya yakın oluyor genelde. Tabii bir iki tık serin ve rüzgarlı.
      Tracer 700 ile benzer yolları rahat geçmiştim, sorun yaşamazsın, yalnız karter tapasına dikkat et bir yerlere çarpmasın.
      Yollar turistik yaylalara kadar genelde asfalt ve iyi durumda. Asıl güzel yaylalar için de ortalama 5-10 km stabilize yollardan gitmek gerekiyor.

  8. Alper.A dedi ki:

    Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Tracer ile mt 07 nin lastikleri aynı diye düşünüyorum.Motosiklete 12v güç çıkışı taktıracağım ve telefon tutucuya ihtiyacım olacak. Gidiş rotamı belirledim ama dönüş rotası için sanırım düşünecek bol vaktim olacaktır. Tahmini 10 gün 3000-3500 km yol olacak. Duş olayını plajlardan mı hallettiniz ? Karadeniz turunu tek mi yaptınız bilmiyorum ama ben büyük ihtimal tek çıkacağım için kaza ve motosiklet arızası harici potansiyel başıma gelecek problemler ne olabilir? O taraflarda dikkat et vs diye öneride bulunabileceğiniz bir konu varsa paylaşırsanız sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir