Editörün Tavsiyesi Motosiklet Aksesuarları

Created with Sketch.

Editörün Tavsiyesi Motosiklet Aksesuarları


Sw-Motech DryBag 600 (60 Litre)

Bu çantaya dünyaları sığdırabilirsiniz. Yolculuklarımı kamp ağırlıklı yaptığım için haliyle fazlaca ekipman taşıyorum. Geniş hacmi ve su geçirmeyen yapısıyla Sw-Motech DryBag 600 büyük işler başarıyor. Her ne kadar 60 litre yazıyor olsa da sanıyorum 90 litreye kadar yükleyebilmek mümkün. Sert bir çanta gibi bağlantı aparatları gerektirmediği gibi, zorlu yollarda da aklınız bağlantı demirinizde kalmıyor. Özellikle zorlu yolları seviyorsanız, bu tarz çantaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Kendi bağlantı kayışlarıyla, montoksiketinize yüklemesi ve geri alması çok kolay. Gerdirme aparatlarıyla da sıkı sıkı bağlayabilirsiniz. Aynı zamanda reflektif özelliği ile de görünürlüğünüze katkı sağlıyor, bu da güzel bir artı olacaktır.

(Detaylar / Fiyat)

Sw-Motech DryBag 350 (350 Litre)

DryBag 600’ün 35 litrelik hali. Bu çantayı da genellikle, sık kullandığım kıyafetlerim ve elektronik eşyalarım için kullanıyorum. Kamp dışında konaklayacağım zamanlarda depo üstü ile bu çantayı yanıma alıyorum sadece, kamp ekipmanlarımın olduğu çantayı olduğu gibi motosikletin üzerinde bırakıyorum. Motosiklette iki kişi olduğumuzda DryBag 600 ya da DryBag 700’ün üzerine bağlıyorum.

(Detaylar / Fiyat)

Sw-Motech DryBag 620 (72 Litre)

DryBag 600’ün nal şeklindeki hali. Bu çantayı yeni kullanmaya başladım, 15 bin km oldu, oldukça memnunum. Sanırım ağzına kadar doldurursak 100 litreden fazla hacmi var. Yanlardan sarkan bölümler, yükünüzün durumuna göre ayarlanabiliyor. Sanırım tek olumsuz tarafı; çanta motosikletinizin üzerindeyken başarılı bir şekilde yüklenemiyor. Yere koyup güzelce sıkıştırmak gerekebiliyor. Bir de taşıma sapının olmaması bazen zorlayıcı olabiliyor.

(Detaylar / Fiyat)

Sw-Motech DryBag 130 (13-22 Litre)

DryBag serisinin kullanışlı, su geçirmez depo üstü çantası. Deponun hangi malzemeden olduğu, bu çanta için önemli değil. Bağlantı kayışları sayesinde güvenli bir şekilde monte edebiliyoruz. Çantanın üzerindeki körükle, çantanın iç hacmi değiştirilebiliyor. Kesinlikle su geçirmiyor, bu konuda çok başarılı bir ürün. Çantayla birlikte Sw-Motech‘in küçük kilidini kullanmakta fayda var.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford OL330 Depo Üstü Çanta (18 Litre)

Yaklaşık 40 bin kilometre kullandım. Özellikle arazi sürüşleri için oldukça ideal. Çantanın üzerindeki bağlantı kayışları ilave hacim kazandırıyor. Mesela su termosumu çantanın hemen üzerine bağlayabiliyordum güzelce. Suya dayanıklı yapısı ve çok sayıdaki bölmesiyle uzun yolculuklarda işi kolaylaştırıyor. Bağlantıları mıknatısla yapılıyor bu arada. Yani deponuzun metal olması gerekiyor.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford OL300 Yan Çanta (30 Litre)

Şimdiye kadar en sevdiğim yan çantalarım. Çok dayanıklılar, 300 bin kilometre kullansan bile bozulacağını hiç sanmıyorum. O kadar da zorlu yollarda kullandım, en ufak bir sökülme yok. En sevdiğim yanı, üzerindeki bağlantı kayışlarına istediğimizi bağlayabiliyoruz. Bir yere uzun süre kamp yapmaya gidiyorsak, 4 tane 3’er litrelik su şişesini rahatlıkla bağlayabiliriz. Ayarlanabilir özelliği sayesinde çanta boş olsa bile güzelce kapatılabiliyor, sarkık durmuyor. İki yandaki çantaları selenin üzerinde birbirine bağlayabilmek için cırtlı kayışlar var. Böylece heybe gibi uygulayabiliyoruz. Çantaların 30’ar litre hacmi olsa da aslında ucu açık. Çanta başına neredeyse 10 litre daha yükleme yapabiliyoruz, en son kilitleme aşamasında arka çantanın (Oxford OL300) kilitleme kayışları kullanarak. Bir de çantanın dışına bağlayabildiğimiz pet şişeleri sayarsak, toplamda 90 litreye ulaşmak mümkün.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford OL310 Arka Çanta (60 Litre)

Oxford çanta takımının arka parçası. 60 litre hacmi var, üzerine çadır ve mat bağlayabilmek için ilave bağlantılar var. Dilerseniz de yine bir Oxford çantayı üzerine monte edip çanta hacminizi arttırabilirsiniz. Siz de sert çanta sevmiyorsanız, Oxford Luggage Storage serisini kesinlikle tavsiye ederim.

(Detaylar / Fiyat)

Airhawk Sele Minderi

Selesi rahat olan motosikletle bile mola vermeden gidilebilen süre pek uzun değilken, selesi konforsuz bir motosikletle kullanıldığında mola süreleriniz tamamen değişiyor. Birlerce kilometrenin yardımına AirHawk yetişiyor. Şimdiye kadar selesi kötü motosikletlerimle uzun yollar gitmişim, neden AirHawk kullanmayıp kendime eziyet etmişim bilemedim. Bu arada Oxford‘un güzel bir sele kılıfı var, onunla birlikte kullanmanızı tavsiye ederim

(Detaylar / Fiyat)

Oxford Muffs

Yağmurluğun bir parçası olduğunu düşündüğüm için muffsları da ekleyeyim. Ellerin ıslanmaması ve üşümemesi için en garantili ekipman.
Soğuk hava şartlarında da yolculuk yapmayı seven biri olarak ellerimin üşümesinden dolayı gidebildiğim mesafe bazen çok çok kısa oluyordu. Yolculuğumda ulaşabileceğim en uç şartları görünceye kadar test ettim. Sıfıra yakın sıcaklıklarda saatlerce süren, yüksek rakımlı dağların gece sürüşlerinde, bol bol yağan yağmurlarda… Sonuç müthiş! Oxford Rain Seal Muffs, yağmur ve rüzgar geçirmiyor ayrıca termal bir katmanı da var. Five Gloves WFX Max eldivenle birlikte, elcik ısıtmaya ihtiyaç duymadan binlerce kilometre yol sorunsuz geçti. Bu ikili şimdiye kadar çözemediğim el üşüme sorunumu kesti ve favori ekipmanlarım olarak seçtim. 🙂

(Detaylar / Fiyat)

Interphone F4XT

Her türlü yol koşulunda bile güzel performansı var. Rüzgar sesi güçlü olsa da InterPhone F4XT ile karşı tarafa giden ses çok temiz.
Yağmurdan tamamen etkilenmez bir yapısı var. Tüm parçalarıyla birlikte kaskınıza ilave olarak 83 gram ağırlığı var. 10 saate kadar kullanım süresi bulunuyor. Şarj olma süresi de yaklaşık 2 saat. Ben en çok müzik dinlemek için kullanıyor olsam da telefona bağlanıp görüşme yapabilme, diğer Interphone’lara bağlanıp yol arkadaşlarınızla konuşabilme, bluetooth özellikli navigasyonlara bağlanıp adres tarifini dinleyebilme gibi güzel özellikleri var. Yeni versiyonlarına göre buton işlevselliği biraz zayıf diyebilirim.

(Detaylar / Fiyat)

ABUS 1010/170cm Zincir Kilit

Daha önceki zincir kilidim uzun yolculuklarda aşırı titreşimden ve doğa şartlarından dolayı kilit mekanizması bozulmuştu. Abus’un üstün güvenli oluşu bir yana, yol ve doğa şartlarına da dayanıklı olması beni memnun eden yanlarından biri. Kısacası yabancı memleketlerde motorum Abus’a emanet. Piyasada isim yapmış farklı kilit markaları da var, yalnız ne kadar güvenilir tartışılır. Yakın zamanda bir arkadaşımın motosikleti, bağlı olduğu zincir kesilerek çalınmış. Abus bu konuda kesinlikle kendini kanıtlamış.

(Detaylar / Fiyat)

ABUS 8077 Granit Detecto X-PLUS Alarmlı Disk Kilidi

ABUS’un bir de alarmlı disk kilidini kullanıyorum. Eğer motosikletin yanından kısa süreli ayrılacaksam, sadece bu kilidi kullanıyorum. Harekete duyarlı çalışan bir alarm mekanizması var. Sesi gayet yeterli, minimum 100 dB. Üzerinde yanıp sönen bir tane de led lambası var.

(Detaylar / Fiyat)

Interphone 12v Çakmaklık

Ben bu çakmaklıkların hep bozulduğunu sanırdım. Bajaj Boxer gibi çok fazla titreyen bir motorda bile bir aydır harika çalışıyor. Geceleri yağan yağmurlardan da etkilenmemiş hiç. Interphone, bu ürünü de sağlam yapmış. Tavsiye ederim.
Eğer sadece USB çıkışlarına ihtiyacınız varsa, USB’li modelini de tercih edebilirsiniz. Bazen 12v çıkışa ihtiyaç duyduğum için bu modelini aldım.

(Detaylar / Fiyat)

Scottoiler Crampbuster

Uzun sürüşleri çok kolaylaştıran, bileği yormayan bir ekipman. İlk defa Aliexpress’ten aldığım zaman tanışmıştım, tabii zamanla esnekliğini kaybedip kırılmıştı. Scottoiler Crampbuster’ı sanırım son 90 bin kilometredir kullanıyorum, malzemesi çok kaliteli. Arada bir elcikleri normal haliyle kullanıyorum, sanki bir ağırlık taşıyormuşum gibi bir süre sonra bileğimin yorulduğunu hissediyorum. Gidon bile ağır geliyor sanki, öylesine alışmışım. Mutlaka bulundurmanızı tavsiye edeceğim, kullanımı o kadar kolaylaştırıyor ki kırık ve alçılı bileğimle yaklaşık 4.000 km motosiklet sürdüm. Crampbuster olmasa işler çok zor olurdu. Ne olacağı belli olmaz, bulundurun bir tane.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford Tool Kit Pro Takım Çantası

27 parçadan oluşan takım çantasında: 8mm, 10mm, 12mm, 13mm ve 14mm lokma uçları; 10 adet tornavida ucu, mini ayarlı anahtar, mini yan keski, mini karga burnu pense, cırcırlı lokma, allen seti, cırt kelepçe. Malzemelerin hepsi de yüksek kalitede. Daha uygun olan modelini test etmedim, ama o da iş görür.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford OF694 Elcik Isıtma

Çok pratik ve oldukça kaliteli bir elcik ısıtma. Kullanımı çok kolay, isterseniz direkt aküye bağlayıp hızlıca kullanmaya başlayabilirsiniz. Farklı elcik boyutlarına göre ayarlama yapılabiliyor. Su geçirmez elcikleri kavramak ise gayet kolay. Isıtıcı özelliğinde yalnızca bir kademe bulunuyor olmas dezavantaj gibi görünse de gayet yeterli. Ne elinizi rahatsız edecek fazla kadar ısıtıyor ne de üşütecek kadar az. Oxford Muffslar ile mükemmel ikili olduklarını hatırlatayım. Elinizin içini ısıtırken, dış kısımların üşümemesi için faydalı oluyor.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford OF148 Lastik Kanca

Bağlantı kayışları olmayan sosis çanta kullandığım zaman, çantaları ya da çadırı motosiklete bağlamak için kullanıyorum. Plastik kancaları motosikletin çizilmesine engel oluyor. Lastiklerin kaliteli olması, bağladığınız ekipmanların da güvende olması demek aynı zamanda. Daha önceden kullandığım lastikler, uzun süre gergin kalmaktan ve sıcak/soğuk hava değişimlerinden ömrü kısa oluyordu, bu lastik kanca gayet güzelmiş.

(Detaylar / Fiyat)

Sw-Motech Kask Kilidi

Kask kilitlemekten daha çok, motosikletin koruma demirlerine bağladığım çantaların güvenliği için kullanıyorum. Hatta bazen hısrsızlık tehlikesinin olduğu kamp noktalarında, tüm eşyaları birbirine bağladığım da oluyor, diğer bir ucunu da ek yaparak motosiklete uzatıyorum. Kendimce böyle bir önlem aldım, geçmiş yıllarda çadırda uyurken hırsızlar çantamı çalmıştı. Böyle bir önlemle işlerini zorlaştırmış olabilirim. :) Asıl amacı olan kask güvenliği için kullanıldığında da gayet pratik oluyor. Kaskları elde taşımak yerine hızlıca motosiklete bağlayabiliyoruz, hatta montun cebinde bir şey bırakmamak şartıyla, montu da kolundan bağlayabiliriz.

(Detaylar / Fiyat)

Interphone 9000mAH Powerbank

Interphone’un kaliteli powerbankı, darbelere ve suya karşı dayanıklı. Soğuk havalarda ise muadillerine göre performansı oldukça güzel. Kur ve vergilerden dolayı diğer ekipmanlar gibi o da nasibini almış.

(Detaylar / Fiyat)

Sw-Motech Yan Ayak Genişletici

Yeri geldiğinde en önemli aksesuarlardan bir tanesi. Özellikle yüklü motosikletinizle toprak zemindeyseniz, motosikleti yan ayağa bırakmak büyük bir dert. Yan ayak saplanıp, motosiklet yere mi düşecek konusu büyük bir derde dönüşebiliyor. Tek başımıza değilsek yan ayağın altına taş koydurup işi çözüyoruz belki, ama yalnızsak motosikletin üzerinde öylece kalıyoruz. Bu streslerin tamamını ortadan kaldırabilecek çok kıymetli bir aksesuar olarak notumu düşeyim. Bu arada üzerinde bulunan civataları arada bir kontrol edin ya da loctite kullanarak takın.

(Detaylar / Fiyat)

Hein Gericke Sosis Çanta

2014’te Ukrayna’nın bozuk yollarında şişme matımı ve tulumumu düşürmüştüm. Daha sonra çözüm için 90 litrelik Hein Gericke sosis çantayla tanıştım. Kamp ekipmanlarım yağmurdan etkilenmiyor ve derli toplu güvende duruyor. Tabii ki çantayı da güzel bağlamak gerek. Dry Bag’lerden daha hesaplı bir çözüm arıyorsanız tercih edebilirsiniz, yalnız Dry Bag’in kalitesi ve işlevselliği tartışmasız önde.

(Detaylar / Fiyat)

Oxford Sele Kılıfı

Sele kılıfını kullanmamdaki asıl amaç, AirHawk sele pedini kamufle etmek. :) AirHawk’ı hem gizliyor hem de kuru tutuyor.

(Detaylar / Fiyat)

Interphone Telefon/Navigasyon Tutucu

Çok sık kullanmıyorum, dikkatimi dağıtmasın diye. Sadece şehirlere ulaştığımda hostel/ev konumuna gidebilmek için bakıyorum. Aslında harita konusunda biraz yetenekli sayılırım, ama yine de mecbur kalıp iz takibi yaptığım da oluyor. Suya karşı dayanıklı ve gayet sağlam malzemelerden yapılmış. Telefonun dokunmatik ekranını rahatlıkla yönetebiliyorsunuz.

(Detaylar / Fiyat)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir