Marmot Vapor 2P

Created with Sketch.

Marmot Vapor 2P

Marmot Vapor 2P

Marmot Limelight su alınca Vapor’ı kullanmaya başladım. Yaklaşık olarak benzer özellikteler, kullanımı gayet keyifli. Sırt çantalı aktiviteler için biraz ağırlar. Limelight ile Vapor’ın en sevdiğim yanı, sadece poller kullanılarak bile çadırın kullanıma hazır hale gelmesi (yagmurlu ve rüzgarlı havalar hariç). Kazık kullanma imkanının olmadığı yerlerde bile çadır iş görecek şekilde kullanılabiliyor. Bu da -sürekli dağlarda ve toprak zeminde- çadır kurmayanlar, roadtrip yapanlar için avantaj sağlıyor.

İç Hacim

Limelight’a göre boydan uzun, ama enlemesine daha dar bir çadırmış. Yani iki tane matı yan yana koyunca başka bir boşluk kalmıyor. Eşyalarınızı ayak ucuna falan koymak gerekiyor. Bu iş Limelight modelinde biraz daha konforluydu. Bence iki kişi seyahat ediliyorsa, üç kişilik olan modeli tercih edilmeli.

Kurulum / Toplama

Önce iç tente kuruluyor, daha sonra dış tente monte ediliyor. Kurulum yaklaşık 5-7 dakika. Toplamak da aynı şekilde hızlıca yapılabilir. Burada dikkat etmeniz gereken, (aslında tüm çadırlarda geçerli) çadırınızı her zaman aynı şekilde toplamamak! Yani sürekli aynı yerlerden katlayıp, muntazam şekilde paketine koymak, çadırınıza iyi baktığınız anlamına gelmiyor. Kumaştaki su suzdırmazlık performansını korumak istiyorsanız, uyku tulumu toplar gibi pakete karışık şekilde sokuşturun. En doğru toplama yöntemi budur. Çadır kumaşı sürekli farklı yerlerinden katlanacağı için su sızdırmazlık yeteneğini daha uzun süre koruyacaktır.

Su Geçirmezlik

Zemin kumaşı 5000 mm olduğu için Limelight’a göre daha dayanıklıydı. Yaklaşık 50. kurulumda yağmur vardı ve maalesef yine içeriyi su bastı. Zeminde delik yoktu ama su geçirmezlik katmanı zayıfladığı için su almıştı. Marmot Türkiye temsilcisinin bu soruna cevabı şöyle oldu: Farklı hava şartlarına çadır adapte olamadığı için su geçirebilir. Yani bir gün sıfır rakım deniz kenarında kamp yaparken, ertesi gün 2500 rakımda bir tepeye çadır kurarsan, malzeme adapte olamazmış. Bunun cevabını 25 bin kilometrelik Orta Asya seyahatimde kullandığım su geçirmezliği 10000 mm olan çadırımda anladım. Malzeme kaliteliyse su da geçmezmiş.

Çadır Altlığı

Bu arada Limelight ile verilen footprint (çadır altlığı) Vapor’da verilmiyor. Haricen almanız gerekiyor. Ben Naturehike’ın footprintini almıştım. Footprint ile kullanımda dikkat etmeniz gereken en önemli şey; footprint asla çadırdan dışarı taşmasın, hatta footprint olduğu çadıra bakıldığında hiç anlaşılmasın. Eğer çadırdan daha geniş / büyük olursa, yağmurlu havada süzülen sular toprağa düşmek yerine footprinte gelecek ve çadırınızın zemin kumaşı ile arasında hapsolacak. Normalde su geçirmeyecek çadırınız bile uzun süre suya maruz kaldığı için su geçirmezliğini yitirebilir.

Havalandırma

Ön ve arka kapı tamamen açılabildiği için, hava sirkülasyonu güzel oluyor. Yaz ayları için kullanımı oldukça rahat. Limelight’a göre daha soğuk havalara bir tık daha uyumlu, ama bir kış kampı için yeterli ve sağlıklı değil. İç tenteden gökyüzünü Limelight’ta olduğu kadar rahat izleyemeseniz de idare eder.

Bagaj Alanı

Bu çadırın en güzel yanlarından bir de geniş bagaj alanı. Ön ve arka toplamı neredeyse iç hacmin yarısı kadar. Böylece, kirli ve çadıra sokmak istemediğiniz şeyleri dışarıda bırakabiliyorsunuz. Tabii ayakkabılarınızı giymeden önce böcek kontrolü yapmayı unutmayın! Bu arada çadıra girmesi de çıkması da zahmetli değil, pratik. Ferah bir dizaynı var.

Teknik Özellikleri

  • Ağırlık: 2520g – 2290g
  • Kapasite: 2 kişi 
  • İç Alan: 3,0 m²
  • Bagaj Alanı: 0.90 m² (ön)| 0.48 m² (arka)
  • Kullanım Zamanı: 3 sezon
  • Kurulum Süresi: 5-8 dakika
  • Kapalı Haldeli Boyutu: 48 x 18 cm 
  • Dış Malzeme: 68d Polyester Tafta 190T 3000mm F/R
  • İç Kumaş Malzeme: 68d %100 Polyester Tafta F/R/ 40d %100 Polyester Böcek geçirmez F/R
  • Zemin Malzeme: 68d Polyester Tafta 190T 5000mm F/R
  • Poller: DAC Press-Fit Aluminum 7000 

Fiyat

200 USD civarı.

Ölçüler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir