Oxford Roll-Top Motosiklet Çantaları

Created with Sketch.

Oxford Roll-Top Motosiklet Çantaları

Oxford OL330 Depo Üstü Çanta (18 Litre)

Yaklaşık 40 bin kilometre kullandım. Özellikle arazi sürüşleri için ideal. Çantanın üzerindeki bağlantı kayışları ilave hacim kazandırıyor. Mesela termosumu çantanın hemen üzerine bağlayabiliyordum. Suya dayanıklı yapısı ve çok sayıdaki bölmesiyle uzun yolculuklarda işi kolaylaştırıyor. Bağlantıları mıknatısla yapılıyor bu arada. Yani deponuzun metal olması gerekiyor.

Yalnız bir miktar deponuzu çiziyor, bana göre tek dezavantajı da o sanki. Bunun için depoyu temiz tutabilir ya da çantayla deponun temas ettiği kısımlara bir şeyle yapıştırabilirsiniz. Bir de öne doğru açılan çantanın kullanımı alışkın olmayanlar için ters gelebilir. Mesela en dipteki eşyanızı almak çantanızın içi doluyken zor olabilir.

Oxford OL330

Oxford OL300 Yan Çanta (30 Litre)

Şimdiye kadar en sevdiğim yan çantalarım. Çok dayanıklılar, 300 bin kilometre kullansam bile bozulacağını hiç sanmıyorum. O kadar da zorlu yollarda kullandım, en ufak bir sökülme yok. (Bazı fermuarları hariç) En sevdiğim yanı, üzerindeki bağlantı kayışlarına istediğimizi bağlayabiliyoruz. Mesela uzun süreli bir kampa gidiyorsak, 4 tane 3’er litrelik su şişesini çoook rahatlıkla bağlayabiliriz.

Ayarlanabilir özelliği sayesinde çanta boş olsa bile güzelce kapatılabiliyor, sarkık durmuyor. İki yandaki çantaları selenin üzerinde birbirine bağlayabilmek için cırtlı kayışlar var. Böylece heybe gibi uygulayabiliyoruz. Yan çanta demiri şart olmasa da düzgün durması ve rahat kullanım açısından basit de olsa bir yan çanta demiri iyi oluyor. Çantaların 30’ar litre hacmi olsa da aslında ucu açık. Çanta başına neredeyse 10 litre daha yükleme yapabiliyoruz. Hatta çantanın ağzını rulo yapmadan doldurun doldurabildiğiniz kadar ve arka çantanın (Oxford OL300) kilitleme kayışları yan çantalara uzatıp takın. Böylece hem alan kazanmış hem de kısa mesafeli sürüşler için pratik bir çözüm getirmiş olursunuz. Bir de çantanın dışına bağlayabildiğimiz pet şişeleri sayarsak, iki çantayla birlikte toplamda 90 litreye ulaşmak mümkün.

Çantanın tek kullanışsız kısımları bana göre fermuarlı yan ve ön bölmeleri. Kullanımı hiç rahat değil. Aslında körüklü bir yapıyla dışa taşan bir dizaynı olsa daha iyi olurmuş. Çünkü çantanın mecvut hacminden kullanması aslında pek de bir şey ifade etmiyor. Bir nevi organizer görevi görüyor ama çanta dolu olunca da rahatlıkla kullanılamıyor.

Oxford OL300 / RT30

Oxford OL310 Arka Çanta (60 Litre)

Oxford çanta takımının arka parçası. 60 litre hacmi var, üzerine çadır ve mat bağlayabilmek için ilave bağlantılar var. Dilerseniz de yine bir Oxford çantayı üzerine monte edip çanta hacminizi arttırabilirsiniz.

Oxford OL310 / RT60

Kullanımı yan çantalar kadar pratik değil, mesela en dipteki eşyanızı almak için biraz zahmete giriyorsunuz biraz şanssızsanız da çantadaki düzen bozuluyor ve çantanın ağzı kapanmıyor. Ee sonra? :( Tabii ki çantayı söküp biraz silkelemece ittirmece işi çözüyoruz. Gerçi sert olmayan çantaların hepsinde de böyle bir sorun var aslında. Bunun için sık kullanmadığınız eşyaları bu çantalara koymak daha mantıklı. Hatta kamp ekipmanları için çok ideal, çünkü çadırınızı kurduğunuzda o çantanın içindeki her şeyi kullanmış ve çantayı boşaltmış oluyorsunuz. Daha sonra da içini düzenli bir şekilde doldurabiliyorsunuz. Bu da bir çözüm olarak aklınızda kalsın.

Siz de sert çanta sevmiyorsanız ve hafiflikten yanaysanız Oxford Luggage Storage serisini kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle devasa ağırlıktaki motosikletlerinize bir de metal çanta yığını gibi bir fikriniz varsa hemen vazgeçin. Rahatlıkla 10-15 kg kârdasınız!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir